Logo Zoover Logo Tripadvisor Logo Facebook Logo Met Vier In Bed

Alicante

Foto alicante
Foto alicante
Foto alicante


B&B Casa Nido Calido ligt slechts op een 30-tal kilometer van de stad Alicante, Spanje.
Vanuit onze Bed & Breakfast kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan deze prachtige stad.
Met de wagen ben je er snel, maar ook met de bus vanuit Crevillente, Spanje (SUBUS) kan je een bezoek brengen aan Alicante.

Alicante (Valenciaans: Alacant) is een stad in de Spaanse autonome regio Valencia, en is hoofdstad van de provincie Alicante. De stad ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia, met 322.673 inwoners.
Alicante beschikt over een luchthaven (12 km buiten de stad). Eigenlijk ligt deze luchthaven in El Altet, een dorpje buiten Alicante.
Alicante of Alacant werd in 230 v.Chr. door de Carthaagse veldheer Hamilcar Barkas gesticht als Akra Leuke ("Witte landtong"). Daarna was het onderdeel van het Romeinse Rijk en werd de stad Lucentum ("Stad van licht") genoemd. In 711 tijdens de grote Moorse invasie in Spanje werd Alicante belegerd en uiteindelijk ingenomen. De gevluchte bewoners konden zich in het binnenland aansluiten bij de Visigotische legers die naar het noorden trokken, naar de Pyreneeën. De Moren gaven de stad de uiteindelijke naam Alicante. Van de 8ste tot de 13de eeuw was de stad in handen van de Moren. Zij bouwden op de Benacantil (een rotsachtige, 166 m hoge heuvel die de stad domineert) een vesting om de stad tegen aanvallers te beschermen. Deze vesting groeide in de loop der tijden uit tot het Castillo de Santa Bárbara. Het dankte zijn naam aan de verovering van de vesting op 4 december 1248 (de katholieke naamdag van de Heilige Barbara) door de latere koning Alfons X van Castilië.
In 1298 vond de overgang plaats op het Koninkrijk Valencia van Jacobus II van Aragón.

Bezienswaardigheden

In het historisch centrum

 • De oude stad met zijn kleine steegjes.
 • Het Kasteel van Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara) is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren op een 166 meter hoge heuvel, de Monte Benacantil, die hoog boven de stad uittorent. Deze plaats werd al benut in prehistorische tijden. Men heeft er overblijfselen gevonden uit de Bronstijd, de kelto-iberische cultuur en de Romeinse tijd. De voorloper van de huidige vesting werd gebouwd door de Moren, einde 9e eeuw. De oudste delen van de huidige vesting stammen uit de 11e tot 13e eeuw. Ze werd ten tijde van koning Filips II van Spanje, tussen 1562 en 1580, verder uitgebreid. Tot in de 18e eeuw volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. Het is een van de grootste kasteelcomplexen van het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig is het kasteel vrij toegankelijk. Tegen de helling van de heuvel is een park aangelegd, het Parque de la Ereta, en ook in het kasteelgebied zelf zijn er tuinen aangelegd. Daarnaast zijn hier enkele terrasjes en kiosken, tentoonstellingsruimten voor eigentijdse kunst, en een ontvangstruimte te vinden. Men kan door het park of over de vestingsmuur naar het kasteel wandelen.
 • Het Kasteel van San Fernando (Castillo de San Fernando). Dit kasteel werd gebouwd ter verdediging van de stad tegen de invasie van de troepen van Napoleon. De vesting, die op een lagere heuvel ligt, is nooit geheel voltooid. Het kasteel is tegenwoordig (2007) verlaten en maakt een verwaarloosde indruk.

Musea

 • Museum voor Schone Kunsten: In het Gravinapaleis (Museo Bellas Artes Gravina, afgekort Mubag)
 • Museum voor Moderne Kunst: (Museo de Arte Contemporáneo). Dit museum is gevestigd in La Asegurada.
 • Museum voor Kerststallen: (Museo de Belenes)
 • Provinciaal Archeologisch museum: (Museo Arqueologico Provincial de Alicante, afgekort tot MARQ
 • Universiteitsmuseum: (Museo de la Universidad de Alicante, afgekort: MUA)

Benidorm

B&B Casa Nido Calido ligt op zo'n 80km van de stad Benidorm, Spanje.
Via de autosnelweg A7 ALICANTE - VALENCIA ben je er snel, maar een aanrader is ook de kusttram ALICANTE - BENIDORM, zo kan je rustig genieten van het uitzicht tijdens deze trip.

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust (de Costa Blanca). Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. De stad telt (2007) 69.058 inwoners. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000. Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het "nieuwe" Benidorm) en het Poniënte-strand (het "oude" Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Benidorm heeft nog een derde - kleiner - strand: Mal Pas.

Bezienswaardigheden

In het historisch centrum

 • De 18e eeuwse parochiekerk van San Jaime
 • Het park L'Aigüera (ontworpen in neoklassieke stijl door architect Ricardo Bofill).
 • Aqualandia, Mundomar, Terra Mitica en Terra Natura, vier grote pretparken die zeer populair.
 • Pauweneiland, het eiland voor de kust. De volkstraditie beweert dat dit eiland ontstaan is uit het reusachtige stuk rots dat ontbreekt aan de top van de nabijgelegen berg Puig Campana. Op een oorlogstocht met Karel de Grote zou de stoutmoedige Roland met zijn zwaard een stuk uit de rots gehouwen hebben, dat van de berghelling afgleed en in zee terecht kwam en zo het huidige eilandje vormde.

Aqualandia - Waterpark

Het grootste waterpark van Benidorm.

Aqualandia is het oudste pretpark van Benidorm en het is nog steeds een van de meest succesvolle van Spanje.Het waterpretpark is geopend van mei tot oktober alle dagen open van 10u00 tot 18u00 en is gelegen in de Rincon de Loix benidorm. Alle attracties in Aqualundia hebben iets met water te maken en er zijn attracties voor kinderen als voor volwassenen. De meest spectaculaire attracties voor volwassenen zijn de Kamikaze, de big Bang en de Splash, drie reusachtige glijbanen.Aqualandia beschikt over een reusachtige parkeerplaats.Kinderen onder de drie jaar hebben gratis toegang tot Aqualandia. In dit attractiepark worden dagelijks miljoenen liter zeewater opgepompt door een directe leiding naar zee, om daarna gefilterd te worden en voorziet de spectaculaire enorme glijbanen en inmense zwembaden van het benodigde water. In Aqualandia zijn er vele hoge glijbanen van meer dan 25 meter hoogte , diverse zwembaden, dolfijnen, zeehonden, en pinguins. Het waterpark ligt even buiten Benidorm richting Albir Playa. AQUALANDIA, Calle de la Sierra Helada, S/N, 03503 BENIDORM.

Meer informatie: aqualandia.net

Mundomar - themapark

Mundomar in Benidorm is een themapark over de zee, over de planten en dieren die zich in de zee bevinden. Deze dierentuin is het gehele jaar geopend en u kunt er genieten van een show met dolfijnen en zeeleeuwen. MUNDOMAR, Calle de la Sierra Helada, S/N, 03503 BENIDORM naast Aqualandia en delen dezelfde parking.

Meer informatie: mundomar.es

Elche

B&B Casa Nido Calido ligt op een 15km van de historische stad Elche, Spanje.
Vanuit onze Bed & Breakfast kun je makkelijk een bezoekje brengen aan deze mooie stad, rijk aan palmbomen.
Met de wagen, bus of fiets, Elche ... is DE stad aan de Costa Blanca te Spanje die je moet bezocht hebben.

Ligt in de provincie Alicante en in de regio Valencia.
Er wonen ca 200000 inwoners. Het is een van de oudste plaatsen in Spanje.
De omgeving is een bevloeid landbouwgebied dat sinaasappelen, vijgen, amandelen, granaatappels en vooral dadels levert. Er is een conservenindustrie, fruit, en vervaardiging van schoenen en producten van papierindustrie. Jaarlijks wordt op 15 augustus, in de 17de-eeuwse kerk Santa María, een uit het eind van de 13de eeuw stammend, mondeling overgeleverd mysteriespel over de dood en de tenhemelopneming van Maria opgevoerd.

Foto Elche
Foto Elche

Bezienswaardigheden

El palmoral - Palmentuin

De historische en monumentale stad Elche (Elx in Valenciaans) heeft de grootste en één van oudste palmentuin van Europa. Meer dan 200 duizend palmen op vijf vierkante kilometer oppervlakte. Eén ervan, de Huerto del Cura is toegankelijk. Is elke dag geopend van 9.00-18.00 uur. Men krijgt er een goed beeld van de kweektechnieken, het oogsten van de dadels en de toepassing van de gedroogde en gebleekte bladeren voor vlechtwerk. Ook treft men er citrusbomen, vetplanten en andere mediterrane planten aan. Volgens traditie zegt men dat de palmentuin van Elche te danken is aan de Feniciërs. De huidige palmenbossen echter zijn vooral te danken aan de Moren. Na de nederlaag van de Moren vaardigde Jaime I de Veroveraar strenge wetten uit ter bescherming van de bossen. Deze wetten worden nu nog gehandhaafd.

Foto Elche
Foto Elche

Rio Safari - Dierenpark

Hier kunt u krokodillen, tijgers, nijlpaarden, olifanten en apen zien. Ook is er een groot buitenzwembad met glijbanen. Dit themapark ligt tussen Elche en Santa Pola in.

Meer informatie: riosafari.com

Foto Elche
Foto Elche

Crevillente

Foto crevillente
Foto crevillente


B&B Casa Nido Calido ligt op 4km van de binnenstad van Crevillente (Costa Blanca).
De wagen kan je gerust laten staan, ga te voet op wandel, en als het even kan, ga op vrijdag, dan is er markt in Crevillente (Spanje) en heerst er een gezellige drukte.

Crevillente heette reeds ten tijde van de Romeinen 'Campus Spartarius'. De espartogras industrie ligt aan de oorsprong van de industrië le geschiedenis van Crevillente. Zoals de aardrijkskundige Cavanilles in 1797 beschrijft, werden de esparto grasmatten uitgevoerd naar het buitenland en o.a. naar Frankrijk waar ze "le tapis d' Espagne" werden genoemd. Ten gevolge van de crisis in de espartogras sector in de 19e eeuw, zagen de inwoners van Crevillente zich genoodzaakt over te schakelen op andere producten. Zo ontstond de typische tapijtindustrie. De belangrijkste toeristenplaatsen van de stad zijn Katholiek kerk van Mare DE Déu DE Betlem en een museum met de werken van Mariano Benlliure, valencian sculptor. Ook opmerkelijk zijn het Moros i Christians festival.

Santa Pola

B&B Casa Nido Calido ligt op zo'n 35min. rijden van de kuststad Santa Pola (Costa Blanca)
Vermijdt de snelweg en rijdt binnendoor langs de kleine wegen, geniet van de natuur met duizenden palmbomen.

Het Romeinse Portus Illicitanus is nu een kuststad met een 15 km. lange kustlijn, waarvan maar liefst 11 km fijne zandstranden zijn. Het lot van Santa Pola is van oudsher nauw verbonden met de zee. Vroeger was het de haven van Elche en na verloop van tijd beschikte het over één van de grootste vissersvloten van heel het Middellands Zeegebied. De zee heeft zijn stempel gedrukt op de economie, de cultuur, de gastronomie en de identiteit van Santa Pola als stad.Eveneens zeer interessant zijn de zoutmijnen of 'Salinas de Santa Pola' die een oppervlakte van 2.470 ha beslaan. Dankzij de oprichting van de zoutziederij eind 19e eeuw heeft men deze beschermde salines niet alleen als natuurgebied in stand kunnen houden, maar hebben ze ook een plaats in de wacht gesleept op de lijst met Vochtige Gebieden in Europa en Noord-Afrika. Hier overwinteren allerlei soorten trekvogels, zoals de flamingo of de ooivaar, en voor de grootkopharder, de fluiteend en tal van andere vogel- en eendensoorten is dit hun natuurlijke habitat.

Foto santa pola
Foto santa pola

Bezienswaardigheden

Pola Park - Kids Avonturenland

Het park beslaat 24.000 m². Er zijn meer dan 20 attracties, springkastelen, Amerikaanse circuit, auto's, boten crash, trampolines, laser doolhof, botsauto's, quads, mini golf en een 60 meter hoge panoramische toren. Er zijn ook restaurants, broodjeszaken, hamburgertenten, ijssalons en wafels.

Meer informatie: polapark.com

Zeeaquarium

Het gemeentelijke Aquarium van Santa Pola, geopend in juli 1996, geeft een goed beeld van het waterleven van de kustwateren. Het is gelegen aan de “Plaza de Fernandez Ordoñez” en omvat 700 m2. In de centrale hal zijn 9 grote aquaria geïnstalleerd die de flora en fauna van de Middellandse Zee laten zien. Er is ook een projectie ruimte. Zeker een bezoekje waard !

Meer informatie: santapola-aquarium.com

Foto santa pola
Foto santa pola

Tabarca

Dankzij de toerischtische excursie die B&B Casa Nido Calido aanbiedt, kunnen de gasten tijdens de dagtrip dit mooie eiland aan de Costa Blanca bezoeken.
Wens je meer info over deze dagtrip, volg dan deze link :  Boottrip Tabarca

Isla de Tabarca. Dit eiland ligt slechts enkele kilometers van Santa Pola. Het eiland is 2 km lang en ongeveer 400 meter breed. Er is een pad dat de mogelijkheid geeft om de kustlandschap te bezichtigen en de vele zeevogels te bekijken. Het kristalheldere water en de uitbundige flora en fauna in dit gebied is in 1986 officieel tot natuurgebied uitgeroepen. De plek is zeer geliefd bij sportduikers. In de talrijke restaurants worden de specialiteiten van het eiland geserveerd.

Foto Tabarca
Foto Tabarca

De Verdedigingstoren van San José werd gebouwd in 1789. Het is het meest opvallende gebouw buiten het stadje. In de 19e eeuw werd het gebruikt als een staatsgevangenis. Hieruit ontsnappen was moeilijk, ook al omdat het gebouw omringd was door een vierkante haag van cactussen, die deels nog intact is.

Torrevieja

B&B Casa Nido Calido ligt op een 40-tal minuten rijden van de stad Torrevieja (Alicante), gekend voor zijn grote zoutmeren. Hou je van gezellige drukte (ook op zondag), dan is dit 'the place to be' aan de Costa Blanca.

Op zondag is de internationale markt 'EL ZOCO' zeker een bezoekje waard. Je kan er uren rondkuieren en genieten van internationale & Spaanse gerechten. 

Torrevieja (Valenciaans: Torrevella, betekent de oude toren) is een badplaats gelegen aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante in Spanje. De gemeente is 71 km2 groot, bezit ongeveer 20 km kust en telt ruim 104.486 inwoners. Het toerisme is de voornaamste bron van inkomsten, want in de zomer kan de totale bevolking oplopen tot 200.000 mensen. Vroeger was echter de zoutwinning uit zoutmeren, de Salinas van Torrevieja en La Mata) de belangrijkste activiteit. De zoutwinning is nog steeds van een behoorlijke omvang.

Torrevieja telt ca. 75.000 geregistreerde inwoners. Meer dan 300 zonnige dagen in jaar bij gemiddelde jaar temperatuur van 18 graden... een bijzonder gezond Middelandsezeeklimaat, dat uitstekend is voor hart-, reuma- en astmapatiënten.

Bezienswaardigheden

Museo del Mar y de la Sal - Het zee & zoutmuseum

Torrevieja staat vooral bekend om zijn zoutmeren (salinas) deze zijn vrij te bezichtigen. De zoutmeren van Torrevieja en La Mata zijn eveneens de grootste van Europa.

Nauwaansluitend bij de zoutmeren, is het zee en zout museum (museo del mar y la sal). Dit museum staat volledig in het teken van het marine leven en het leven langs de zoutmeren . Samengesteld uit archeologische stukken gevonden langs de kust, geeft het een sprekend beeld van hoe het leven geëvolueerd is door de eeuwen heen. Het museum is onderverdeeld in thema's over onderwater archeologie, zoutmijnen, visvangst, kustnavigatie, saline ambachten en fabrieken.

Aquopolis - Waterpretpark

Ook het Aquopolis waterpretpark met een grote verscheidenheid aan glijbanen en zwembaden is een leuke verfrissing op een hete zomerdag.

Meer informatie: aquopolis.es